En kväll och en bilresa

På kvällskvisten träffade vi underbara flattar och tittade på alla dessa fina hus.



Morgonen därpå packade vi ihop våra tillhörigheter, jag provade mina älskade skor igen för femtielfte gången och sedan satt vi oss i bilen och åkte flertalet mil inåt landet. Tiden fördrev jag med Elsa Billgrens sommarprat.


Dag ett och dag två

Vi var och tittade på utomhusteater i en otroligt mysig trädgård mitt i Kalmar stad. 

 
Dagen därpå besökte vi Öland. En fika i en annan mysig trädgård och en Lisa som invigde sin kånken. 


Borgholm hade en massa fina hus, liksom Kalmar, åh, jag blev så kär!

Så jag.

Trots tröttheten tar jag en kvällspromenad med Ebba innan jag kryper ner och glor på film resten av kvällen. Det har varit en intensiv dag på jobbet, men roligt också. Har i alla fall gått omkring i blommig klänning, rosor i öronen och spetsstrumpor och Dr martens på fötterna. Oj, nu måste jag rusa! Ha en fortsatt fin kväll!





Barfota

Efter en vecka utan längre promenader var det så otroligt skönt att ta en rejäl på morgonkvisten. För en gångs skull var det varmt och skönt ute, så väl tillbaka igen tog jag mig en frukost på terrassen tillsammans med min goda bok. Nu sitter jag här i min rosiga kjol och väntar på att tiden ska gå. Ingen strand för min del idag, ska nämligen iväg och jobba några timmar. Men ni får ha en fortsatt fin dag! Kram ♥


Klädsel

Kvällen till ära invigde jag mina Dr Martens, min älskade, älskade skor. Till detta en ny kjol från favoriten Monki och ett par underbyxor, som jag kallar det. Cykelbyxor för andra... Annie agerade fotograf och jag kände mig fin för en gångs skull.


I carried a watermelon

En otroligt fin dag på stranden, inte ett moln på himlen, bara en varm och underbar sol som sken på oss. Vi badade och pratade och solade några timmar för att sedan fortsätta kvällen med pizza och film. Annie och jag introducerade Ebba i Dirty Dancing och Annie visade även guldkornen ur Karlsson på taket. Har nog aldrig sett henne skratta så mycket, trots att hon kan filmen utantill...

Kvällens delikata pizzor!Annie Pannie i kvällsolen!
 

Ölandsbron och kånken

Ytterst motvilligt satt jag mig i bilen som skulle köra tillbaka samma väg som vi åkte dit. Hem var det sista jag ville.
Men efter den enformiga resan och när vi tillslut ställde ner hela vår packning i hallen höll jag mer än någonsin tidigare med borta-bra-men-hemma-bäst ordspråket. Den tunga väskan är uppackad och nu är jag tillbaka i min älskade säng med min egen doft omkring. Underbart. Inspiration har jag sannerligen fått efter vår roadtrip och en mängd fotografier och nu ska jag bre mig en macka med Lemon Curd på. Finns det något bättre?


Lisa har tagit bilden!

Dr martens dröm

Har världens absolut finaste skor på fötterna. Nästan hela min lön är borta nu efter dagarna på stan, men dessa har jag ju drömt om så länge och det var helt enkelt ödet när de svarta, i storlek 37, var de enda låga som fanns kvar. Nu pryder dem så fint mina fötter och jag har en massa annat att visa er senare! Ha en fortsatt fin dag!


Från golv till tak

Jag älskar att titta på bokryggar. Fullproppade bokhyllor är så fint. Så behagligt. Tycker ni inte? 
Sådana här gamla, gamla böcker skymtar man till och med i mammas. För ett tag sedan såg jag att det var Selma Lagerlöf böcker, några som jag tänkt läsa någon gång. Klassiker är något jag ska ta mig igenom. Gammalt är oftast bra!






And then I don't feel so bad

Min omoderna och extremt tjocka tv visar Sound of music. Pausar emellanåt och lyssnar på Miss Li. De trivsamma ljuden avnjuter jag medan jag läser Elsa Billgrens blogg och fascineras utav hennes härliga stil. Samtidigt riktigt kryper det i fingrarna, vad jag är shoppingsugen! ÅHHH! Snart, snart och då ni, då nalkas det fina klädbilder. 


Hanö I


Julikvällen

Jag fullkomligt älskar min teatergrupp. Knasigt, pratigt och mer knasigt. Så spralligt att jag glömde ta upp kameran ur väskan. Så fina Emma och fina Anna och så en fin hund blir kvällens bilder.


Och sjöng fadderallarej, hej!

Vi har varit på äventyr, Ebba, Annie och jag. För en gångs skull stötte vi inte på större problem utan hade en trevlig ö-vistelse! Skrattade tills det ljusnade och gjorde upptäcktsfärder. Mer bilder har jag i kameran sen, men nu ska jag ta igen de få timmarna sömn natten gav. Kramar!


Jordklotet snurrar sitt varv

Inspiration och ljuvliga bilder från här. Nu tar jag mig en kopp te eller något innan jag går och lägger mig. 
Kramar till er! ♥


Skrik och gap-bacillen i kroppen

Ångest över att dagarna går så snabbt. Ångest över att inte ha åstadkommit något vettigare än att gå promenad i kohagar (förövrigt otroligt fint ställe, ska ta med kameran nästa gång!) och kommit hem med en hund som luktar lika illa, handlat till "hajken" och fortsatt vänta på att sommaren ska komma hit. Ebba konstaterade att halva sommarlovet gått, det är mitten av Juli månad och hittills har jag haft en dag på stranden. EN. Hur ska det bli återstoden av tiden? Usch, blir deprimerad bara av att tänka på det. 
Idag fick Lisa vara på bild och boken jag började med idag, The fault in our stars. 


Frukostglädje

Mina brittiska dagar fortsätter, men har nu ersatts av amerikanska filmer och tv-serier. 
Gick upp i ottan idag och gjorde scones som jag i min ensamhet åt upp tillsammans med lite te och en rejäl klick Lemon curd på. Nu har lilla Lisa fisa kommit hem och vad jag saknat henne. 


Skokärlek

Vet ni vad jag har fått upp ögonen för?
Dr Martens. Otroligt fina skor. Speciellt fint är det med de blommiga mönsterna, men det kanske inte hade matchat så snyggt med mina andra mönstrade kläder. Bland de enfärgade fastnade jag nästan direkt för dessa, trots att jag borde tänka klokt och ta ett par svarta istället. Det är fint vilket som.


Ursäkter

Det har varit lite tyst härinne. Tyvärr är inte mitt liv alls så händelserikt som det borde vara under sommarlov. Men som jag är, så älskar jag att bara vara hemma, och har inte hunnit bli uttråkad än. Har haft brittiska dagar, hahaha, med underbar Lemon Curd på rostade mackor, med mängder Earl grey te till och så brittiska serier. Vilken enorm tomhet det blir när de tar slut... Hur som helst, min framtid är ungefär klar nu. En mängd papper är ifyllda och nu ser jag verkligen fram emot hösten. Inte för att jag vill att sommaren ska ta slut, men är det ens värt att kalla sommar? Snart åker vi iväg på en liten tripp, min familj och jag. Fram tills dess kommer jag jobba litegrann, umgås med vännerna och spela Song pop. Har ni spelat det? Ladda ner det i telefonen vettja och bjud in mig - mayagoransson!
Mängder av kramar till er och hoppas ni har överseende med enformigheten här ett tag till i alla fall...

Lisa har tagit bilden!

Skriv en bok som alla läser

Det var en fin kväll i söndags. Agnes, Becka och jag hade köpt pizza och tagit med filtar ner till bryggan. Solen gick ner och där satt vi, långt in på småtimmarna. Avslutade en underbar kväll med kvällsdopp och med mig hem hade jag en otroligt minnesvärd dag.


Idag är det ett år sedan

Tänkte att det skulle bli en lugn förmiddag. Hade ingen som helst lust att lämna mitt fluffiga täcke och datorn, men var så illa tvungen. Gick ner på stan med mor och syster. Åt ännu mer thai-mat. Tredje gången denna veckan. Efter en regnig och trist promenad med Axel är jag tillbaka där jag började dagen: i min säng med Downton Abbey.


Två vänner, en Pernilla och en Björnstam

Köpte frallor, pratade, åt, pratade mer och skyfflade i ännu mer i munnen. Några timmar senare begav vi oss ner på stan, lyssnade på Pernilla Anderssons fina musik en stund, åt god mat, och bänkade oss sedan igen framför scenen där Björnstammen senare spelade. Vilken dag. Nu vill jag bara sova. Puss puss! ♥

 

Julidag

Jag packade min kånken med allt vad jag tyckte var nödvändigt och cyklade filosofierande genom ett vackert sommarlandskap mot min storasyster och barnen. 
Kom leendes hem ett par timmar senare. Underbara! 

Emma har tagit bilderna 2, 7 & 8! 

Den fjärde Juli hann det bli

Tinar sakta upp efter utflykten i kylan. Doppen i havet var helt okej temperaturmässigt, men tyvärr var luften alldeles för kall. Nu ska jag dra täcket över huvudet och försvinna tills dess att klockan ringer halv åtta imorgon bitti - jobb.
Sov så gott! Godnattkramar ♥




Kvällsdopp

 

Mörkt kallt ljus

Åt en sen frukost som inte alls kan mäta sig med någon proffsig bloggfrukost, som alla skriver om nuförtiden. 
Men jag tog en bild på det i alla fall. 
Nu sitter jag vid min dator, lyssnar på Björnstammen och läser emellanåt lite i boken. 
Lägg märke till God Jul bokmärket.
Kul.




Brus

Nu har jag precis ätit min fantastiskt goda yoghurt, egentligen är jag inte stormförtjust i det, men har hittat en laktosfri hallonsort (jag är inte laktosintolerant (lakke) och jag väljer alltid hallon sist av bärsorterna) som mot alla odds är bland det godaste i frukostväg. Med lite solrosfrön och flingor på blir det gudomligt! 

Okej, det var inte meningen att ni skulle få en sådan beskrivning av vad som ligger i mina tallrikar, för jag skulle gå in på att jag ligger och värmer mig under mitt duntäcke med dessa ljuvliga smaker i munnen. Ebba och jag skulle nämligen ta en vanlig promenad. Inget konstigt alls, verkligen. Men den gick på tre timmar istället för en timme. Vi lockades av musik mot en camping, satt på en brygga. Sommarkänslor. Prat som aldrig tar slut, sol som går ner, barn som skrattar, musik som alltid kommer symbolisera sådana stunder. Det är äntligen sommar.






 

bloglovin





RSS 2.0