Sista Majdagen


Gult är inte fult

Vi satt och filosofierade under en ek, på en gräsplätt mitt i vår hektiska stad (ironi, den är vanligtvis allt annat än just det), pratade om den söta gubben i fönstret tvärs över gatan och såg även karnevallen gymnasieeleverna hade ordnat. Kånkandes på cyklar i trängseln gick vi med det sjungande tåget ner mot torget för en fika på Ritz.
En behövligt fin dag med mina fina vänner!




Samma gamla melodi

Att sitta kvällen innan och plugga stenhårt, fungerar inte i längden och jag är rädd att det har hänt på tok för många gånger denna terminen...
Men nu är det sista gången och vi ska lära oss ett "språkträd" utantill. Vilket inte alls går som det ska och eftersom musik alltid gör saker och ting lättare tog jag fram mammas gamla gitarr, med de mjuka nylonsträngarna och kom på en töntig ramsa, men tänka sig, det gick!
Hehe, ska inte ta ut någonting i förskott egentligen, har aldrig och kommer aldrig kunna andas ut förrän betygen kommer...


Följeslagaren

Tog en liten paus från läsandet om I och U länderna och tog lite bilder på min kamerautrustning. Det är i och för sig en otroligt nyttig läsning, att få ett annat perspektiv på saker och ting och vad jag önskar, att det fanns rättvisa här i världen.
Kom ifrån ämnet lite här och ska gå in på en otroligt onödig sak i samband med det jag tidigare skrev, usch, usch, usch, vad jag känner mig hemsk nu, men min kamera, min tusen gånger älskade kamera.
Sedan i fjol har min Nikon D5100 varit ett ständigt måste i min kånken.
Min första systemkamera, underbara färger, lättanvändlig men även något man kan utvecklas med. Vridningsbar skärm och fin att filma med, använder inte den funktionen så mycket, men när jag gör det, fungerar det utmärkt!
Rekommenderar den starkt!


Kitobjektivet med ett UV-filter!


Det senaste tillskottet i kameraväskan, Nikkor 55-200. En ny värld har öppnat sig när man plötsligt kan zooma så långt! Det jag saknar är den stora bländaren... Måste ha relativt bra med ljus liksom med kitbojektivet.


Vilken himla tur att detta lilla objektiv finns, ett 50mm! Otroligt smidigt och bra vid mörkare förhållanden. Älskar suddiga bakgrunder rekommenderar även detta starkt!


Sist och minst, hehe, en fjärrkontroll. Köpte den för en otroligt billig peng och den fungerar, men inte alltid. Men fyller en enorm funktion, när man plötsligt kan få skärpa vid självpoträtt!

Det var det! Har ni några frågor finns fliken här i sidan -->
Kramar ♥

Med tåstrumpor

Idag hade vi spex-foto i skolan.
Sedan man började på högstadiet och såg de första niorna ha det, tänkte jag att jag skulle fundera ut något riktigt bra att vara, när det var min tur.
Tantrollen passar mig, hehe, men hade velat ha något mer genomtänkt och vara någon karaktär som jag tycker om, men om jag hade kommit som Frulein Maria hade inte många förstått....
Nelly och Ebba var siamesiska tvillingar, hur de klarade att trycka ner sig i ett varsitt byxben, förstår jag inte...
Å Annie, en åttiotalare i knallgul "baddräkt". Hahaha, ska bli så roligt att se katalogen sen! 


Landet i fjärran

Dricker te ute och luktar på de fina blommorna från igår.
Halsen är inte så medgörlig idag, likaså mitt huvud. Försöker ändå få in lite språkhistoria i huvudet, men fastnade istället i Mio, min Mio.
Hehe, har tröttnat lite på kriminalare så jag söker mig tillbaka några år, till barnboksvärlden. Men den är fin och man blir visst aldrig för stor för sådant!


Vinrött

Kan ni gissa vad som låg i det gröna paketet med Naturkompaniets logga på?
Kärlek. Kärlek. Massor av kärlek till älskade kånken!


Miljoner hjärtliga tack

Grattis på mördrarnars dag, mor min! ♥



Vitchokladkladdkaka

Besvikelsen som sköljer över en när bilderna såg betydligt bättre ut i kameran än på datorn...
Men, jag tänkte inte hänga läpp för det, för min eftermiddag har varit den bästa!
Ställde till med kalas här hemma och liv i stugan blev det allt, vad vi har skrattat. Ellie flängde runt överallt och pratade och pratade och pratade. Lille Frans sov lugnt i vagnen medan Emma och jag satt vid pianot och sjöng för hjärtats lust. Mina fina kusiner var även här och ååå, ååå vad jag älskar dem alla!
Otroligt fin dag. Tack, tack så mycket!


Trött och rörig

Det var mycket köpglatt folk ute idag. I kassan stod en förvirrad jag i en blommig huvudbonad.
Nu ska jag se på någon film som jag förmodligen lär somna till.
Kramar ♥


En blandning av sött och salt

Stockholmsdagarna var bra.
Otroligt bra till och med. Vi hann utforska en liten del av innerstan och se en mängd pjäser. Jag har fått nya mål och jag önskar så att jag kunde spela så bra teater.
Vi har ätit massor av mat och skrattat och pratat.
Hela gruppen sjöng för mig vid frukosten och vi har spelat så mycket gitarr i bussen att fingrarna ömmade dagar efteråt.
Ni är fina och bra, vännerna mina! ♥





En vind över vindens ängar





Vardagsbestyr

Hej hej!
Har haft fullt upp och dagarna går i en hiskelig fart.... Ska inviga helgen med en lång runda vid vattnet, tar med mig kameran med det nya objektivet! Tänkte att jag kunde göra ett inlägg om det senare, ja, om ni vill se förstås!
Värmen är så underbar, idag har jag bara gått i min vida, älskade kjol och shortsen har redan invigts.
Sedan Stockholm har jag hundratals bilder att visa er. De kommer förhoppningsvis någon gång under helgen.
Proven går käpprätt åt h****** nu förtiden, men hur är det inte när det snart är sommarlov? Gud, nu när stressen kommer vill jag inte hellre än att försvinna för ett tag. Mina promenader är egentligen komma-bort-från-det-man-måste-göra-rundor.
Jaja, ha det så bra alla ni! Kramar ♥


Amelia agerade fotograf ute på prärien häromdagen!

Att du har födelsedag, precis idag

Vi har gjort det till en liten tradition under någons födelsedag att överraska med tårta.
Detta har fungerat otroligt bra vid Annies, Nellys och Amelias födelsedagar.
Nu var det min och Ebbas tur.
Har så länge funderat över vad de skulle hitta på för något roligt...
Igår blev det inte längre någon överraskningstårta, Annie ungen försa sig och med Amelias onödiga kommentar och Nellys himlande ögon gick deras planering i kras.
För att ändå få en smaskig tårta och firande, befallde Ebba och jag dem att förbereda med filt ute på prärien. Prärien är en äng ute på en halvö, med ståtliga träd och en natur som man inte kan slita ögonen ifrån.... Eller i alla fall Ebba och jag, som förundras varenda gång vi är där ute och går.
Hursomhelst, vi kom gåendes och skymtade Annies lockar bakom en sten längre bort, sedan stod de där med sådana töntiga pipor och gratulerade oss. Tårtan var så otroligt god och trots att det inte var någon överraskning längre, slutade det bra. Tack vänner! ♥





Half baked

När jag kom hem från Stockholm skymtade jag två glassburkar i frysen. Dessa två B&J glassar hade min lilla syster köpt till mig i födelsedagspresent. Idag var ett ypperligt tillfälle att äta dessa. Det var ju rena tropikerna här! Så varmt, varmt och härligt.


Downton Abbey

Elektrokemin som vägrar ta sig in i mitt huvud ligger och väntar på skrivbordet...
Usch, får ångest, men läser igenom lite innan jag tittar på Downton Abbey. Riktigt, riktigt bra serie det där ändå! Tyckte inte det verkade så bra från början, men så fel jag hade!
Se det, se det om ni har tid! 


Ur Skärgårdsdoktorn

Idag har jag invigt min kortärmade blus, förälskade mig i den inne på Monki häromdagen.
Sommarkänslorna kommer sakta men säkert till vår lilla stad och med Skärgårdsdoktor temat som snart kommer att spelas flitigt på mitt piano bli det inte mindre. Älskade sommar, varmt välkommen! ♥


Dagens mat-innehav bl.a

Hej hej hej...
Har lite dåligt samvete för detta urkassa skrivandet... Vill förändra bloggen en aning, ändra mina metoder och få en mer sammanhängande klang istället för dessa nu vardagliga inlägg om allt mellan himmel och jord...
Hur som helst, för att fortsätta i denna enormt tråkiga inläggsstil, tänkte jag nu bara säga att jag har det bra med mina teatermänniskor i den stora staden! Efter den långa, långa bussresan och timmarna i teatersalongerna kommer en god natts sömn alldeles lägligt! Borde inte ta ut några saker i förskott, så får se imorgon om man kommer upp levande...
Ha det så bra ni fina, så höres vi och synes vi så småningom! ❤


blommiga formar

Klassen åkte på att cykla någon mil, hoppa i kanoten, paddla runt i sjön en timme, upp på cykeln och ta sig tillbaka den där milen...
Det var roligt, komma ifrån de tråkiga lokalerna i skolan och göra något annat.
Därefter invigde ledigheten med muffinsbak. Det var ett ordentligt sak sedan sist och som vanligt blev smeten godast. Har även gjort en riktigt smörig chokladkräm som ska smetas på.


Mina damer och herrar (vet ni herrar som läser bloggar?)
Idag är det ingen vanlig dag (en behaglig berättarröst) en liten pojke firar nämligen sin årsdag idag, den 15 maj.
Denna lilla gosse är ingen mindre än min Axel!
Aww... I fem år har han snart traskat vid min sida. Dagar utan dig är inte sig lika och jag förstår inte alls hur livet kunde se ut innan du kom till oss, min älskade pojke!


När blev solen gul

Vi tog en fika på stan idag. Var väl egentligen meningen att bli en så kallad "pluggfika", men som vanligt, pratas tiden bort istället och tyvärr finns läxorna kvar när man kommer hem istället....
Nu ska jag äta kiwi och plugga elektrokemi. Sista, sista No-provet under hela högstadiet. Snart är det äntligen här, borde dock inte andas ut riktigt än...
Vi höres och synes! Kram på er ♥



Belåtenhet

Igår avslutade jag min lilla franska-uppsats med frasen: C'etait ma vie, et je suis très contente.
Vilket betyder att det var mitt liv (man skulle skriva om skola, fritid, och sådant..) och att jag är väldigt nöjd.
Idag är en sådan dag. Det är lugnt, man har tid att reflektera över saker och ting, andas, slösa bort timmar framför en datorskärm eller i filmernas magiska värld, om man vill det. Härligt och jag är mer än nöjd.

En bild som Ebba tog för ungefär ett år sedan... Sommar, sommar, underbara, sköna sommar, kom!

Torsdag 10 maj

Hej hej!
Hur är det med er? Har ni haft en bra vecka? Nu börjar den redan lida mot sitt slut, vad tiden går snabbt alltså... Helt sjukt galet!
Helgen ser jag fram emot! Hoppas på att få krama om storasystern och de små finingarna, samt någon dejt med vännerna.
Tills dess ska jag läsa böcker. Blandar hej vilt mellan blodigt allvar (bokstavligt talat) och den Astrid Lindgren boken jag aldrig varken hört eller sett... Men allra mest tid ägnar jag åt Quiz me, bjud gärna in mig där (HonMedY)!
Godnattkramar till er alla! ❤


Det där med att hålla takten alltså...

Tillbaka igen efter rytm-lektioner och någon konstig kanonövning om en fiskmiddag med vaniljsås....
Ja, jag har alltså varit på min framtida skola idag och haft en tur i musiklokalerna. Förhoppningsvis estetisk musik till hösten alltså!
När jag inte funderar över tiden efter gymnasiet är jag hundra procent säker, men vad kommer det bli av mig med en sådan "slapp" och inte så värst pluggaktig linje?
Har funderat nog på det här och ville egentligen inte ta upp det igen... Hursomhelst, dagen har hittills varit otroligt bra, trivs redan!
Ska spruta på lite parfym och sedan bege mig iväg på god kalasmiddag och sedan en träff med bästa teatern!
Ha det så bra alla ni fina! Kram på er! ♥


Årsdag

Idag blir min lilla blogg ett år!
Mitt första inlägg innehöll bilder på mina fin, fina vänner, när vi hade grillkväll nere på slottet.
Riktigt fin kväll det där! Letar efter första bästa tillfälle att försöka återskapa sådana stunder!

Tagen med min gamla digitalkamera, bara några veckor innan jag fick min älskade systemkamera! ♥

En måndag i maj

Efter den milslånga promenaden (ja, Ebba och jag var riktigt duktiga idag!) och pratet på läktaren under fotbollsmatchen, är jag nu tillbaka i mitt fina rum. Det luktar fortfarande rosor, det är vitt och lite blommigt. Det nya ljuset som blivit har gjort att jag trivs om möjligt ännu mer.
Nu ska jag krama om min fina hund igen och sedan krypa ner under det varma täcket och se film.
Fin måndag ändå.





Blommor


Med solglasögonen på!

Nelly och jag lever campingliv denna helgen. Solen skiner men det blåser fruktansvärt mycket, så jag går runt i min "pyjamas"byxor, bekvämt och campingaktigt.
Igår skulle vi gå en kort promenad i skogen, det resulterade i att vi gick helt vilse i en redan inhägnad hage, med fästningar och trötta hundar...
Ha en fortsatt fin helg hörrni! Kramar!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2104372/images/2012/pic_201311079.jpg" class="image">


Ugglor

Gissa om jag blev glad när jag fann dessa, ett par kompisar till mina guldiga ugglor! 



Helsingborg-Helsingör


Rosdofter

Klockan blev ganska mycket i alla fall...
Hade tänkt visa er bilderna från de senaste dagarna, men jag gör det en annan dag istället.
Imorgon är det dags för nationella igen och de sista förberedelserna är gjorda. Håll tummarna!
Dagen har gått i en hiskelig fart, har hunnit med god hotellfrukost, en tripp till grannlandet, ett varv på IKEA, bilresa, promenad och matte. Självklart dessa läxor.
Nu ska jag somna till dofterna av rosorna, ljus som jag nuförtiden alltid måste ha vid Ikea-besök...
Godnatt! Hoppas solen har varit framme lika mycket hos er idag! ♥


bloglovin





RSS 2.0