Sista majdagen

Jag spenderade en lugn stund i mitt rum med en påse godis och med att gråta en skvätt till Safe Haven i eftermiddags. Det var otroligt skönt och efterlängtat att ha ett sådant avslut på skolveckan.
Nu tittar jag såklart på Let's dance och har under pausen sprungit runt och fotograferat dagen i korta drag -
godispåse, den vackra pianoläxan, nya teer och mina fina fina skor som jag är så glad över, om det inte vore för den fruktansvärda skoskaven de gav mig idag hade de varit perfekta....
Nu börjar programmet igen! Ha det super duper bra i sommarvärmen!! 


Ett herrans underverk

Det är fredag. Veckans press och stress har resulterat i en ihållande huvudvärk. Är skolan värd all mörda jag lägger ner? Vi har haft några betygssamtal, men jag har väldigt svårt att säga att jag är nöjd. Fast efter denna fruktansvärda tid i skolan orkar jag inte bry mig om resultatet faktiskt... Jag har gjort så gott jag kunnat. 

Det jag vill mest av allt just nu är att läsa en bok i en avslappnande miljö, gärna i solen och få läsa en bok jag tycker om och inte läser bara-för-att. Sedan önskar jag så innerligt att få komma härifrån snart. Få träffa mina kära släktningar och saknade vänner, gå och strosa på stan i timmar, och fika tre gånger om dagen, utan ångest. 
Å såklart känna tillräcklig ro för att se serier och filmer i skenet av min underbara jordglob. Samt att fotografera, fotografera, fotografera. 

Men först ska denna skoldagen lida mot sitt slut (bara en redovisning och ett prov kvar idag (BARA)) och sedan ska jag bara klara av lite jobb imorgon och sen kanske kanske kanske jag kan slappna av för en stund. 

Här kommer lite bilder från min pinterest, min inspirationskälla och avslappningscentral. 


EBBAS BIRTHDAY


Stort grattis på födelsedagen käraste vän!! Må du alltid vara min översåte och bror. 

19 Maj för 17-e gången i mitt liv

Idag har det firats. Mormor, farmor och farfar, mamma och pappa, och sedan familjen Lindgren oxå. De kom med ett stort prickigt packet och gissa om jag blev lycklig när världens mest perfekta jordglob låg däri. 
Nu är Ellie kvar här hos oss. Vi tittar på Astrid Lindgren filmer och laddar inför nästa sittning. Det är nu kusinerna som kommer en runda. 
Ha det så bra alla. Kram! 


Livsglädjen

Tidigare ikväll var vi på en föreläsning som två utav de vi åkte til Fillippinerna annordnade. Det var deras projektarbete att åka dit och hjälpa till, om man nu kan sammanfatta det så. 
Redovisningen väckte alla minnen till liv. Allt som vi upplevt kom tillbaka. Än en gång inser jag hur oförglömlig den resan var. Det går absolut inte att beskriva allt det vi fick erfara där nere. Alla människoöden vi fick höra om, alla kontakter vi knöt, alla underbara människor som var så innerligt tacksamma för allt de hade och att vi kom dit. Snacka om att få perspektiv på saker och ting. 
För min del är det inte fråga om OM man åker tillbaka, utan NÄR. Idag insåg nog vi alla det så tydligt igen, att det var världens underbaraste resa. 

Detta är en bråkdel av alla tusentals bilder som togs. De nedan är från två utav våra utflykter. Några från en skola, en by, och en annan by där vi spenderade mycket tid. 

Grubblerier och sånt

Det är söndag igen. Känner mig kluven inför veckan som kommer. Det nalkas ju ledighet och jag vill allra allra helst spendera det med just ledig tid... Men stannar jag hemma kommer det innebära jobb och andra åtaganden och just nu lockar det inte det minsta. Det gör mig trött och irriterad när jag tänker på det. Men jag borde kanske se det så att det innebär pengar som jag kan ha roligt för senare, eller att det är fint att bli tillfrågad om att göra saker.... 

Det är otroligt mycket som är bra i mitt liv just nu. Jag är så innerligt glad för det och jag vill att alla ska få känna så och vara lyckliga. 

Här är två bilder på Axel och mig när vi var ute på Torsö igår. Fokusen ligger egentligen bara på mig, haha, i min tusen gånger älskade Fjällräven jacka och mina favoritglasögon. Finaste Lisa tog bilderna.

Kram på er alla och hoppas ni känner vårglädjen florera inom er också.
 
 
 
 

Fyra fem instagram fotografier

En dag skulle vi på konfirmationskalas. Jag klädde mig i en väldigt trivsam klädkombination som jag kände mig så fin i. Värt att dokumenteras.
En söndag åkte vi några friends till Karlshamn och tog en paus på Mc donalds. Här är Emmy och Anna coola.
En lördag gick jag en lång promenad vid vattnet i Karlshamn, det blir himla mycket Karlshamn men det är nog inte så konstigt, men i alla fall, kände att jag skulle unna mig och nog var det gott alltid. Älskar Willys godis från och med nu.
Igår träffade jag min lilla Ebbs igen efter rätt många veckor utan dejter. Det var trevligt och behövligt och vi tog en sväng inom Ica och köpte nutella och vindruvor. Vet ej om jag ska rekommendera det eller ej... Haha :)
 
Vi esteter läser en vad jag tycker, super rolig kurs som heter Konstarterna och Samhället. Idag sa vår lärare att vi borde döpa om den till Hamlet the movie, eftersom att vi under åtskilliga lektioner suttit och tittat på en sammanlagt 4 timmar lång film typ...  Jag och Clara hade lyxen att avnjuta slutet på filmen i Rokoko stolar och det förevigade jag med instagram.
 
Nu ska jag på rekommendation gå och lägga mig... Som alla andra ettor nalkas det ju nationella i engelska imorgon. Som vanligt är jag nervös och stressad inför sånt. 
Ha det så bra alla och sov så gott!

Om en Valborgsmässoafton

Vad underbart att vara ledig såhär en vanlig onsdag... Morgonen har hittills inneburit en skogspromenad med en högst sprallig hund, sedan en rejäl frukost och nu avnjuter jag en kopp kaffe och tänkte skriva att jag hade en väldigt fin valborg igår. Några av mina vänner och jag trotsade festandet och samlades först på Torsö för att lyssna blåsorkester och övrig insjungning av våren. 
Därefter åkte vi till kyrkan för att lyssna på en fantastisk gospel konsert. Det var så himla himla bra. Gospelmusik ger sån enorm glädje och det var en sådan känsla i allt de sjöng så att man både blev rörd till både skratt och tårar.
 
Nu säger jag som mamma alltid gör - undra vad dagen har i sitt sköte... För jag har ingen aning om hur de soliga timmarna idag ska tillbringas. Tänk att det äntligen äntligen är Maj månad och att det äntligen äntligen är vår på riktigt, det är värt att firas på något sätt....
Jag hoppas att ni får en fin och solig dag. Kramar! 

 

bloglovin





RSS 2.0