Idag vill jag hem, och dansa med dig

Tråkig tråkig måndag... Skoltimmarna segade sig fram och sista lektionen på måndagar är estetisk kommunikation. Idag hade vi en redovisning som gick relativt snabbt, så Clara och jag hann med tre tåget för ovanlighetens skull. Himla himla skönt. 
Resten av min tråkiga måndag ska jag tillbringa tillsammans med naturkunskapen och PS, I love you. Den är väldigt fin må jag säga, men eftersom att vår engelska lärare sätter så kort tid på våra uppgifter blir jag bara stressad när jag tänker på hur snart den måste vara utläst.... Det nästa vecka för bövelen!! Bäst att jag sätter igång nu då. 
Ta hand om er och hoppas ni får en fin fin valborg imorgon!


A kiss to take with me

Tidigare ikväll åkte vi ut till mitt kära kära Torsö. Eftersom att solen hade lyst så himla fint hela dagen kände jag ett enormt sug efter att åka dit och få andas havs och talldoft. Det var så bedorande vackert och jag visade Simon min favorit promenad genom den lilla byn med trähusen med glasverandor och kohagen med de små dammarna. 
Sedan dess har jag tagit det lugnt här i min stilla oas, tittat på mina favoritdelar ur Downton Abbey och nu Stolthet och fördom, och ännu inte känt någon större entusiasm inför skolan imorgon... 
Hur är det med er? Har ni haft en bra helg? 
Ta hand om er! 


Boulder to Birmingham

Klockan 6 tog Anna, Emmy, Simon och jag tåget till Karlshamn. Vi skulle se en teater, De meningslösa, på lokstallarna. Jag skrattade i alla fall konstant under en timmes tid. Så ljuvlig pjäs, en lättsam och humoristisk som kontrast till de mer djupa och tänkvärda som jag sett mest utav. 
Därefter satte vi kos mot McDonalds och hade det skrattigt och pratigt en stund till. Som avslutning sprang vi hela den långa biten mot stationen i princip... Men vilken fin dag jag har haft och det är helt å hållet tack vare dessa fina människor.
Ta hand om er! Kramar!

Anna visade upp sitt senaste fynd!
Och där kom Emmy mötandes oxå!
Vi fick gå över järnvägar.
Och det blir lätt svajigt och så. 
Det är något visst med denna miljön alltså...
Min fina och jag 
Vi satt och diskuterade bloggar och musik och skrattade över mycket hela tiden.
Till slut, efter att vi pushat på varandra och oss själva, hann vi i alla fall till tåget. 

She's like the wind

Som sagt, vi började dagen med sovmorgon. Såklart vaknade jag ändå tidigt, men det var skönt det också, för då kunde jag göra frukost, se film och göra mig i ordning i god tid. 
Nu ska jag ha dötid för första gången på evigheter.... Så jag börjar med att kolla pinterest och bloggar, till ljudet av min knastriga vinylspelare. Skönare än man kan tro. 
Ha en riktigt mysig fredag alla! Kram kram


Fredagsmorgon

Clara och jag anlände nyss till skolan. Idag hade vi en av våra sällsynta sovmorgonar. Det positiva med att ha långa lektioner är när en av dem blir inställda och man blir ledig länge... Idag ska vi redovisa lite i naturkunskap, sedan är det kör, min absoluta favoritlektion, sedan gehör och jag avslutar min skolfredag med franska. Det ska bli så otroligt skönt med helg!! Ha en fortsatt fin dag!
 
Kände att jag måste visa dessa bilderna på älskade Fransson. Ska han inte bli musiker, så säg...


Och det ska vara falukorv av allra bästa slag

Det är läxor och prov till höger och vänster. Det är intensiva skoldagar och prestationsångest. Det är sena kvällar och tidiga morgnar. Men det är underbara helger. Lisa och jag älskar att vara ute hos vår syster med favoritbarnen och det är oxå där man finner inspirationen och orken till att fotografera. Jag vill verkligen bli bättre på att fotografera och dokumentera, eftersom att det är så himla roligt att bevara minnena på det sättet. Hela tiden undrar jag varför jag inte gör något åt det, att läsa bloggar och att själv skriva av mig är ju avkoppling och en nödvändighet för mig, men ändå tar jag mig inte den tiden. Jag undrar verkligen var all tid tar vägen... 

Här tänkte jag visa bilder från förr-förra helgen, från när vi skrattade åt vår fruktansvärda stämsång när vi satt på köksbänkarna i köket, när vi pratade om livet och alla dess faktorer, när vi lekte och vi skrattade tillsammans med Ellie och Franson och när vi hade det så himla mysigt. 
 
 
Fan vad jag älskar dessa stunder. 

Just kids

Spårvagnen tog oss idag till Haga. Vi kollade bokrea och spatserade omkring på kullerstensgatorna en stund tills vi hittade ett mycket passande fik att fylla våra magar på. Otroligt mysigt var det och äntligen var det ett ställe som visste vad kladdkaka var. Sedan strosade vi vidare, kikade in i små butiker och sedan de större. Hela tiden sken solen och detta är allt det finaste sättet att inviga våren på! 


Karameller

Det finns ett förträffligt roligt forum som heter Pinterest har jag märkt. Man kan ju sitta timmavis och storögt bläddra igenom alla fina bilder. Här kommer lite utav vad jag inspireras av för tillfället! Sök på Maya Göransson så finner ni mig. 


En tur till Vrångö

Idag tog min storasyster med mig på skärgårdsäventyr i Göteborg. Vi åkte spårvagn en stund, sedan båt en stund tills vi kom ut till en utav de idylliska öarna. Hela tiden hade jag skärgårdsdoktor- temat i huvudet och vi njöt och konstaterade att "detta är lyx".

Jag spanade in glasverandor... 
Väl tillbaka i stan tog vi en mumsig fika på ett lite mer elegant café än vad jag som småstadsbo är van vid...
 
Ikväll ska Kalle och Ida lära mig lyssna på ny musik och förmodligen att se filmer jag inte tycker om, haha, men det är så utomordentligt trevligt att vara här!
Ta hand om er!

Första April idag

Påskhelgen har gått förbi i ett svep. I lördags var vi och kalasade för Ellie som fyllde tre år och firade även Frans gossen som blev ett. Minneskortet ville inte samarbeta så det blev inte så många bilder från den dagen. 
Dagen därpå nalkades det en träff med mina stockholmsflickor och Agnes! Vi köpte en Frödinge kladdkaka och ett par askar jordgubbar för att sitta ute i vårsolen och ta igen allt vi missat sedan sist vi sågs. Det blev också en väldigt fin vårdag. 
Alldeles strax ska jag möta upp Ebba för att gå en ordentlig morgonpromenad och sedan ha frukostdejt. Nu ska jag njuta av att ha lov, kan jag säga! 
Ta hand om er!


bloglovin





RSS 2.0