Bio besök

Igår tog Lisa, Mollan och jag tåget två stationer bort för att gå på bio. Molly hade själv fått välja, så vi såg Sammys äventyr 2. Det var en mycket fin dag!


God natt

Nu har jag gråtit färdigt till Downton Abbey för några månader. Det är verkligen ett mästerverk. 
Jag vill önska er en riktigt god natt och hoppas att ni sover gott! Kramar! ♥


Vi sjöng Rövarsången

Min älskling hackar. Åh... Efter en liten justering så gick det, en liten stund, sen började skiten igen. 
Men jag orkar inte med mer meck idag, utan nu ska jag strax avnjuta en god middag och sedan krypa upp i fåtöljen. Just nu finns det inget bättre än det och kanske ska jag lyxa tilll det med ett par skedar kladdkakssmet ikväll. Det var längesedan nu. 
Förövrigt träffade jag Ebba idag. Vi hann prata på tåget och sedan under en snabb fika (tog kokos-kaka med kladdkaksbotten om ni är intresserade). Efter den korta visiten på Ritz valde jag mina favorit stigar i skogen med Axel. Det var lite kallt i luften men solen sken så det var bara så underbart, som hösten har en förmåga att vara ibland.  




Höstklädd

Nu hänger den här, min fina jacka! Passade även på att köpa ett par lovikkavantar, de från förra året (egentligen Lisas...) är alldeles sönderslitna och håliga. Kalla dessutom. Nu kommer jag definitivt inte frysa på någon månad, i alla fall...





Vän.

Det har varit en fin dag idag. Onsdagar i skolan är underbara, ensemble, lång rast (franska en stund för min del), engelska och så kör. Kör som är så kul. Så fint. Sedan slutar vi. Att kunna ta tre tåget hem känns som en lyx! Idag stod Emma och väntade på stationen och vi gick och tog den obligatoriska kladdkaksfikan. Pratade mycket och strosade runt i några utav stadens affärer. Jag hittade en gudafin kappa inne på Schackis, åh, kommer nog drömma om den inatt. La undan den och ska fundera några dagar, det återstår att se om den ska värma mig nu i höstkylan. Så småningom kom vi till det lilla antikvariatet i stan, där Ebba och jag spenderat åtskilliga timmar sittandes på golvet och rotat igenom alla LP-skivor som de också säljer och eftersom jag nuförtiden är en ägare av just en vinylspelare plockade jag på mig ett par - Whitney Houston, Dirty dancing, Sound of music, The Supremes och eftersom en inre röst talade till mig tog jag en ABBA också, mest för sakens skull. Nu ljuder det allt om mitt lilla rum, men istället ska jag se Downton Abbey, tror jag. Är helt fast i det nu igen, men har bara några ynka avsnitt kvar nu... Imorgon har vi sk. sovmorgon. Kan i lugn och ro stiga upp sju istället för fem och ta nio tåget. Ännu mer lyx. Haha. 

Fina Emma i Stockholm i våras!

Magiska vyer

Vad otroligt skönt det kan vara att vara ute och gå. Höstluften rensar både tankarna och lungorna. Haha. Jag kan inte med ord beskriva hur fint det är i kogaharna där Axel och jag går genom det fortfarande fuktiga gräset.
Nu fixade jag bilderna i Lisas Mac vilket var ett livsfarligt val. Jag blev kär i denna datorn och det enkla bildprogrammet som gör bilderna precis som jag vill ha dem. Fan med då. Blö. Får börja spara. 

 
 

I min öronlappsfåtölj

Det är så mysigt, så mysigt att bara sitta här, bredvid fönstret. Det är något kallt i rummet, men under den fluffiga och tunga filten fryser man inte. Dofterna i rummet består av rosor och rosorna pyntar även mitt nya påslakan. Vad jag älskar mitt rum just nu. 


Två ekorrar

Idag går jag runt i en otroligt mysig trettiokronors tröja med favorithalsduken (den enda halsduk jag har.. ). Nu ska jag ut och plaska i skogen en stund och sen kura ihop mig i den nya fina fina fina fåtöljen som står inne i mitt rum nu. Åh. Visar er senare. Puss på er!


En stickad höstdag

Idag hade Emma och jag bestämt att vi skulle träffas. Så blev det också och vi möttes upp nere på stan, inhandlade kladdkaka och satt oss nere i hamnen med varma filtar om fötterna i höstkylan. Det började regna så vi gick hem mot mitt och satt sedan här och drack en varsin rejäl kopp te och pratade om livet och allt annat. Jag är glad över att ha så fina människor till vänner!


Instagram vecka

Förra veckans instagram. Började måndagen med en varm kopp te i min gamla mumin kopp. Väl i skolan hade vi estetisk kommunikation. Hade på mig min nya klänning och gick sedan en lång promenad med Clara och Courtney på lektionen, i skolsyfte alltså. 



Sen var det tyst ett par dagar, tills jag mötte upp Anna och Emma efter skolan för en efterlängtad kladdkaksfika!


På fredagen var det kallt och rått, tog på mig raggsockar och somnade sen i mormors soffa... Hahaha. Det är var jag gör under mina fredagskvällar, filmkväll slutar i sovkväll...



Sovkvällar blev det gott om den helgen. "Gänget", Ebba, Annie och jag, sov över hos Ebba. Så mysigt och så skrattigt och så pratigt. Älskar de stunderna alltså. Vi köpte mängder av frukt och gjorde en fruktsallad som var godare än det ser ut...

Och så pannkaksfrukost dagen efter!


Senare den kvällen åkte vi på kalas hos Mollan, vår lilla kusin som blev hela åtta år!



 Så mycket mer fick jag inte ihop, men uppdatering kommer! Nu ska vi ha konferens om terminen.. Haha. Ha en fortsatt bra dag. Kram!

Onsdag med musik

Det är min tidigaste dag idag. Vi kom hem med tre-tåget och sedan dess har jag gått en välbehövlig runda med Axel. Visst är det härligt att komma ut, men det känns så fruktansvärt tomt utan Ebba... Nu tänkte jag byta foton i ramarna, öva lite på sångläxorna tills imorgon och sedan se film. Åh. Vet ni? I November kommer Downton Abbey tillbaka. Kan knappt bärga mig!
Och förresten så är vi lediga på fredag. Hur härligt är inte det? Ska se till att göra något bra utav den dagen, för på lördag ska jag ut i mitt lilla arbetsliv ett par timmar, men det är fullt tillräckligt för att uppskatta lediga dagar....  


Hittade en gammal Sound of Music lp i förrgår, det är inte musiken från filmen, men fint att lyssna på ändå ;)

Såhär på kvällskvisten

Har nu avnjutit en god middag hos farmor och farfar. Som vanligt rulllar vi hem... Haha. 
Nu ska vi strax hem, jag ska duscha och sedan titta på söta Kalle Moreaus, missade ju såklart programmet igår.
Förresten, Isak har varit så snäll och kommit hem med min alldeles egna LP-spelare! Wiho, nu ska det allt höras ljuvliga och knastrande toner ur mitt lilla rum. Än så länge har jag bara Pernilla Andersson vinylen jag köpte i somras, men kom nyss på att jag ska kila ner i farfars källare och leta bland hans gamla skivor... Ha en fortsatt bra måndagskväll, puss puss! 






Och vi spelade Aretha Franklin

Lisa har fått sin skoldator idag. Haha, hon som är högstadieelev får Mac och jag som går på gymnasiet får en liten gullig HP. Den är otroligt liten och nätt, alldeles lagom och jag kan inte förstå varför jag envisats med att ha en så stor innan.... 
Har nästan precis kommit hem och tinar nu upp mina strumbyxorklädda fötter med raggsockar, även det en fin sak med hösten. Jag hoppas att ni får en fin kväll! Kram! 


Mon amie

Lisa och jag firade mormor och mamma häromdagen. Det var en otroligt fin dag på mitt älskade smultronställe. Jag vet inte vad jag kan kalla det riktigt. Det är mitt paradis. I alla fall, vi lagade mat och gjorde vit kladdkaka. Som vanligt tog jag en fin promenad vid vattnet. Så kär jag är i denna platsen alltså. 



Vit kladdkaka med rosor på.Och fina rosor på bordet. Har det inte blivit mycket rosor här på sistone?Åh, blev så kär i dessa koppar som mormor har! Vad heter de nu igen? Mon amie? 
Utsikten.

Tankar i höstkylan

Jag älskar stunden på tåget. Både om morgnarna och eftermiddagarna. Stunden när jag stänger in mig i min bubbla. Antingen lyssnar jag på musik och blickar ut över landskapet där daggen fortfarande ligger kvar som moln över ängarna eller så läser jag. Det trivsamma sorlet runt omkring tillsammans med en bra bok, det är ljuvligt. Ensamheten är ibland mycket behaglig. Men ibland motsatsen.
Nu i eftermiddags tog jag en fika tillsammans med Anna och Emma. Pratet tog aldrig slut och jag ville inte att det skulle göra det heller. Det var så skönt att bara prata. Få ur sig det som man gått och tänkt på länge, prata om roliga och bra saker. Att de hade gratis kaffe nere på Ritz, dagen till ära (självaste konungen och Silvia besökte oss idag!!), gjorde det om möjligt ännu bättre. Efter att vi kramat varandra hejdå gick jag hem i kylan. Lyssnade på Walking Aimlessly, vilket är precis vad jag gör nuförtiden, går utan mål. Den låten satt ord på precis det jag kände just då. Musik är något fantastiskt alltså och fina vänner likaså.





En torsdag

Jag lever, konstigt nog. Fast jag är mer död än levande. Dagarna går rasande snabbt. Klockan ringer strax efter fem om morgnarna, tåget lämnar staden klockan sju, sedan skola ett par timmar, är hemma vid fyra tiden, går en promenad med Axel, hinner med ett Vänner-avsnitt och sedan teater resten av kvällen. Tackar gudarna för att vi inte kommit igång med läxor och sådant än.... Men nu börjar teatern lida mot sitt slut. Lite vemodigt, men otroligt skönt också. 
Nu har vi rast en halvtimma till, sedan musikteori och så ska jag sjunga en lektion, seeeeen ska jag hem. Hem till Vänner, hem till mitt älskade rum med rosorna i fönstret och hem till min lediga kväll. Underbart. 
Tyvärr har jag inga bilder alls att bjuda er på just nu, provar nämligen datorn vi fick här i skolan alldeles nyss. Riktigt söt liten sak. 
Ha en fortsatt fin dag! Kram kram!

Genom instagram

Flickorna var här ikväll. Som vanligt är det helt galet. Självklart med den obligatoriska kladdkakan och Ben och Jerry. 

 

En vardagskväll

Somnar nästan redan nu, klockan åtta på kvällen. Jag har dragit på mig de mest sköna byxor som finns, värmt mig en kopp te och satt igång Vänner. Snart går jag och lägger mig, för några senar kvällar orkar jag inte med längre... 

Mina fina ben, något korta och något små fötter.Innan premiären fick vi en sk. sparkpresent, en varsin pumpa. Gjorde susen för min del i alla fall!Efteråt de klassiska blommorna. Fin, fint!

Tusen år och tusen mil

Höstmorgnar är fina. Solen skiner men det är kallt i luften så händerna är nerkörda i jackfickorna. Tar bara ur dem för att krama om Annie som också står och huttrar på perrongen. Väl på det varma tåget är fint att sedan läsa en bra bok och lyssna på Bo Kaspers. Trots tidiga dagar är det inte helt fel att pendla .



Efterlängtad sömn

Vi hade genrep ikväll. Traditionsenligt gick det inte bra, premiären imorgon kan inte annat än att gå bättre i alla fall. Som det ska vara. Vid den här tiden om kvällarna skriker hela kroppen efter sömn, eller åtminstone efter min säng, en god bok och Vänner. Så det är precis vad jag ska göra nu, i min prickiga pyjamas! Godnattkramar!



Peace.

Hackade lök innan och tårarna rann, därför utkletad mascara på bilderna. Annars då? Jo, en lång skoldag. Tre timmars estetisk kommunikation, en och en halv timmes matte och sedan idrott för hela slanten. Tog fyra tåget hem och har sedan dess inte gjort ett dyft mer än att lagat mat. Idag var förresten vi estet-ettor utklädda till hippies, åt vegetariskt sittandes i en ring på golvet i matsalen och skrek: Kött är mord. Något blygt, men ändå. Nu ska jag strax möta upp Ebbs för en promenad och sedan se Vänner, läsa franska och traggla in det sista från manuset. Genrep imorgon. Puss!







Höstkänslor från tvåtusenelva

Ännu en trött kväll... Letar efter några fina kläder att ha på mig i höst, men jag har ingen som helst inspiration... Eller i höst, det är ju faktiskt höst nu. Första september. Mammas födelsedag. Det är något speciellt när hösten kommer. De färgade träden, något som jag som flitig besökare i skogen uppskattar enormt. Allt stickat- halsdukar och tröjor och strumpbyxor. Tända ljus och den varma filten i soffan, där mamma och jag sitter hela kvällarna och följer 80-talsserier. Så härlig den här årstiden är ändå. 
Det känns som igår. Vad tiden går snabbt alltså.


På kanelbullensdag hade vi en fotorunda. Annie hade världens mysigaste halsduk på sig den dagen.

I samma mapp fanns även en fin bild på de båda två. 

I någon annan var det jag i höstkläder.

Och Lisa i min älskade halsduk.
Axel i skogen.
Jag skrattar på en bänk. Ännu en fotorunda. Ebba har tagit bilden.

bloglovin





RSS 2.0